zondag 31 juli 2011

Drinken en slapen en...?!

Het is een zoekplaatje, maar hier ligt de hele familie te slapen (okee, eentje wordt net wakker). Ra ra wie is wie? Het lijkt wel of ze vandaag de hele dag drinken en slapen. De buurkinderen vangen steeds bot...
Nieuwsflits: ik heb Tijgertje aan de brokje gekregen! Het begon met wat geweekte brokjes die hij gretig op at. Dan maar eens een droog brokje proberen ("yes!"). Toen brokje voor brokje naar het voerbakje gelokt. En toen at ie uit zichzelf. Als klapper op de vuurpijl ging ie ook nog poepen!! Net op tijd om 'm op de kattenbak te zetten. Ik voel me heel gelukkig... ;-) (Dat klinkt raar. Is het raar? Het is vast raar.)

Partijtjes

Vanochtend lekker met Twanneke buiten ontbeten. Leuk zo'n spontaan logeerpartijtje. Bij de buren is trouwens ook een (verjaars)partijtje. Hiep hiep hoera! Ben nog in dubio of ik naar het Bal Folk zal gaan of naar het zwembad om me daar aan te melden. Of nog iets anders gaan doen.
Ondertussen de stand van zaken met de poezen: Teuntje (zie foto) heeft een surrogaat kindje. Ze kan al haar frustratie kwijt op de knuffelzeehond... En ik probeer al dagen een verklaring te vinden voor het schrapen met de poten buiten de bak. Dat doet Teun na het eten/drinken en de kleintjes doen haar na. Ik denk dat ik het weet: het zijn de natte pootjes die schoongeschraapt worden. Niet dat het veel helpt met dat zeil... Tijgertje at vandaag uit mijn hand (brokjespap). Da's gemakkelijker dan uit de speen want dan moet ik het er mee helpen omdat het wat te dik is. Elke dag een stukje beter.
Het natuurbad (zie kleine foto) heeft het gewonnen van het Bal Folk... Wauw, dát is lekker zo'n zwempartijtje! Met een weekkaart kan ik nu elke dag een stukje zwemmen aan de voeten van Fort Ruigenhoek tussen de vlinders en de libellen. Hoe romantisch.

zaterdag 30 juli 2011

Tijgertjes voeren

Ik ben niet de enige...
(Bron: BBC news)

Fiori di zucca fritti

Geen idee wat dat betekent? Ik heb vandaag heerlijke gefrituurde courgette-bloemen gegeten. Altijd al eens willen doen. In het kraampje van de lokale Eko-boerderij vond ik ze. En het schijnt nogal uniek te zijn. Je moet namelijk de mannelijke bloemen hebben (op een steeltje), die zijn lekkerder dan de vrouwelijke (aan de vrucht vast). Nou, het was heerlijk!
Verder niet zoveel gedaan, beetje boodschapjes, huishoudelijke dingen. Met de katten is het zoals de voorgaande dagen. Hoewel: toen ik beneden kwam lag er zomaar een drolletje in de bak. Ze doen het nu dus ook uit zichzelf! Iemand bij de dierenwinkel stelde me gerust wat Tijgertje betreft. Bij haar was de kleinste, met wat bijvoeren, de grootste geworden. Gewoon volhouden dus. Hij is in ieder geval al groter dan het poesje op de foto...
Vanavond komt Twanneke logeren. Hopelijk heeft ze niet te veel last van de poezenharen en kunnen we morgen lekker buiten zitten. Mag het eindelijk?
Nagekomen bericht: vanavond heeft Tijgertje wel 2 natte brokjes uit zichzelf opgegeten: hoera!

vrijdag 29 juli 2011

Nieuwsflits

Hoe blij kun je zijn met ontlasting? Nou, ik wel hoor: Snuitje heeft als eerste op de kattenbak gepoept! Jippie! Zeg ouders, is die blijdschap herkenbaar? Hahaha. Had ik al gezegd dat ze elke dag iets nieuws kunnen? Ze kruipen nu langs je benen omhoog, rausen door de kamer, klauteren op vanalles (kasten in de huiskamer zijn niet meer veilig) en eten niet alleen hun eigen brokken, maar ook die van moeder. Behalve die ene zoals ik al schreef, maar bijvoeren lukt aardig. We hebben nog een lekker rondje richting Maartensdijk gefietst en kwamen Hester op haar paard tegen. Via de winkels in De Bilt weer terug om te ontdekken dat we Bowine net mis hadden gelopen. Wie komt er nog een keer op bezoek? De kinderen van de buren (die weer terug zijn) zijn ook al langs geweest.
Vanavond na het eten even op en neer naar Overvecht. Wobbe naar huis (ik mis hem nu al!), fiets teruggebracht, effe snel wat spulletjes gewisseld. Jee, nu alleen! De merels fluiten en de krekels tjirpen. Nog geen weer voor een vuurtje, maar het gaat er wel naar toe.
p.s. Blackie heeft ook zijn behoefte op de bak gedaan: hulde!

donderdag 28 juli 2011

Grun

Gelukt! Hele dag weg geweest (de reis naar Roden was op zichzelf al een dagvulling) en de schade was beperkt... Een drolletje hier, een omgevallen dienblad daar. In het Noorden was het zalig weer. En de Mem van Wobbe was in opperbeste stemming. Ik zag nu pas wat een humor ze heeft! Allerhande verhalen in geuren en kleuren. En nog een klein tochtje langs Wobbe's jeugd gemaakt. Onderweg door een wolkbreuk heengereden. De straten van Harderwijk stonden blank. De kleintjes groeien als kool! Behalve Tijgertje dus die voeren we maar weer bij. Alles goed dus in Grunkan, ehhhh Groenekan.

woensdag 27 juli 2011

Oppassen

Weer een nieuwigheidje er bij: Snuitje en Blackie springen over de plank die de kamer van de keuken scheidt. Oppassen geblazen dus met de deuren! Tijgertje blijft wat achter. Die eet ook nog geen brokjes, ook al probeer ik deze te voeren. Dus ik blijf hem bijvoeren. En een beetje in de gaten houden. Verder gaat het hier prima. Het zonnetje laat zich af en toe zien dus de tuin lonkt. Een goede dag voor de Parade...
En zo geschiedde. Zie zweefmolen!
Thuisgekomen hadden alle kleintjes de kolder in hun kop. Ze sjezen nu echt door de kamer (en de keuken) heen. Zelfs Teun kan ze niet meer in bedwang houden. Blackie is echt de stoere van de drie zoals ik al schreef. Snuitje (alias Diva) is het pientere meisje wat haar moeder precies kopieert. En Tijgertje is de bedaarde. Nu nog een beetje een moederkindje. Maar wie weet. Ik ga hem zo even wat "brokjes-pap" geven.

dinsdag 26 juli 2011

Duffe dinsdag

Wat een rust... De poesjes slapen en ik ook bijna van de duffigheid. Okee okee, die wijn van gisteren zal er ook aan meehelpen. Echt erg is het niet. Heerlijk luilekkerland. Ziehier ook de poezen aan het eten/drinken. Zo simpel kan het leven zijn.
Om de dufheid nog wat te doorbreken zijn we ook nog even in Tienhoven langsgeweest. Wat een mooie fietstocht! En wat een schitterende wolkenpartijen!
Toegegeven: zuslief zit in een prachtig huis met fantastische landerijen; een paradijsje. Met kuikens. En schapen. En een wonderschoon varken. Maar niets kan op tegen onze drie dotjes.
Op de terugweg nog even langs de sauna en langs het natuurbad voor info. En roti gehaald op de Westbroeksebinnenweg. Roti met kip. Morgen eten de kippen roti...

maandag 25 juli 2011

Nieuwe vaardigheden

"Ze klimmen als aapjes," zegt Wobbe. En inderdaad, ze kruipen steeds hoger en hoger. Op de bank of via benen op schoot... Tijgertje stond net op het punt iets mee te typen (ik zit in de huiskamer aan de tafel lekker te internetten).
Vooral Blackie is nogal voorlijk. Die is in alles het eerste. Zoals brokjes eten, over de schutting proberen te klimmen, op onderzoek uit gaan... We hebben vanmiddag, nog voor de buien uit een rondje gefietst dat ook langs huis en de supermarkt kwam. Zo konden we vergeten spullen ophalen, voorraden aanvullen en effe genieten van het buiten zijn.
Wat genieten we van deze rustige plek. Van alle luxe voorzien en toch het gevoel van een vakantiehuis. Niet te vaak naar Overvecht gaan merkte ik... Geen gevoel van vakantie.
De kippen zijn op stok, de katten hebben hun avond-kolder-in-de-kop en wij vermaken ons met internet, t.v., lezen, muziek en smartphone. Het leven is vurrukkuluk...

zondag 24 juli 2011

Regendag

Heerlijk hè? In slaap vallen terwijl je aan het drinken bent... Jawel, het heeft waarachtig de hele dag geregend... Een mooie dag dus om het huis en de poezen wat beter te leren kennen. Heerlijk rustig aan gedaan. Het is een wonder dat moederpoes precies weet wat ze moet doen. En ook wanneer het even tijd is even aandacht aan zichzelf te besteden. Zo verschanste ze zich net even doelbewust in stilte achter het gordijn: laat het grut maar even met elkaar stoeien. De kleintjes worden steeds levendiger lijkt wel. Vandaag kroop eentje al zelfstandig op de bank en een ander zat op het bijzettafeltje. Of ligt het aan mij en konden ze dat al? In ieder geval eten ze allemaal van de brokjes. De kans is groot dat het toch twee jongetjes zijn. Ook Tijgertje lijkt een mannetje te worden ;-) Dat ze verschillende karakters hebben is wel zichtbaar. En wat doen we verder? Beetje lezen, film kijken, koken, voor de kippen zorgen etc. Morgen wordt het beter buiten. Dat hopen we dan maar.

Aankomst

Zaterdag 23 juli. We zijn een beetje laat, maar het fietsen met bagage valt gelukkig mee. Het is alleen wel begonnen met regenen en het zal niet meer ophouden tot... (? want het is nog steeds ^#%&s-weer). We vieren onze kleine maar welverdiende vakantie met een meegebracht biertje. Proost! Van eten koken komt weinig want de katjes zijn zo aantrekkelijk... Eigenlijk heb je weinig nodig om je te vermaken ;-) Het valt ons op hoeveel moederpoes Teun communiceert met de kleintjes. Dat doet ze in allerlei tonen en mauwtjes. Alleen voor mensen reserveert ze een luid een duidelijk MIAUW, want ja, mensen zijn dom dus daar moet je overdreven tegen praten... Dankzij de zeer complete instructies weten we precies wat de dagelijkse routines zijn: voor de poezen is dat eten, drinken en aandacht. Zaten die kippen ook maar binnen want je kunt heel nat worden op dat gangetje naar de ren! Maar goed; kippen op stok, Tijgertje een extra flesje, zelf gekookt en gegeten, alles zo'n beetje geïnstalleerd, beetje tv gekeken (nog steeds erg onder de indruk van het gebeuren in Noorwegen) en dan lekker slapen. Het lijkt wel een hotelbed! Omdat ik rond 6 uur toch wakker ben ga ik maar even naar de kippen. Die kiezen letterlijk eieren voor hun geld: het is geen weer om naar buiten te gaan. Ik slaap nog even door.

Blogboekje

Gisteren op de wc (daar bedenk je altijd de beste dingen) nam ik een besluit: "Ik ga deze dagen een dagboekje bijhouden". Eigenlijk wil ik dat vooral voor de bewoners van dit huis doen omdat de kittens waar we op passen zo snel groot worden dat het leuk is om bij te houden. Dacht ik zo... Toen ik foto's ging maken dacht ik aanvullend: "Digitaal is misschien nog mooier, dan kan ik er foto's bij doen". En misschien ga ik dan ook nog anderen uitnodigen. We gaan het zien. In ieder geval voor Meike, Erik, Vincent en Jonas: veel leesplezier!