zaterdag 30 juli 2011

Fiori di zucca fritti

Geen idee wat dat betekent? Ik heb vandaag heerlijke gefrituurde courgette-bloemen gegeten. Altijd al eens willen doen. In het kraampje van de lokale Eko-boerderij vond ik ze. En het schijnt nogal uniek te zijn. Je moet namelijk de mannelijke bloemen hebben (op een steeltje), die zijn lekkerder dan de vrouwelijke (aan de vrucht vast). Nou, het was heerlijk!
Verder niet zoveel gedaan, beetje boodschapjes, huishoudelijke dingen. Met de katten is het zoals de voorgaande dagen. Hoewel: toen ik beneden kwam lag er zomaar een drolletje in de bak. Ze doen het nu dus ook uit zichzelf! Iemand bij de dierenwinkel stelde me gerust wat Tijgertje betreft. Bij haar was de kleinste, met wat bijvoeren, de grootste geworden. Gewoon volhouden dus. Hij is in ieder geval al groter dan het poesje op de foto...
Vanavond komt Twanneke logeren. Hopelijk heeft ze niet te veel last van de poezenharen en kunnen we morgen lekker buiten zitten. Mag het eindelijk?
Nagekomen bericht: vanavond heeft Tijgertje wel 2 natte brokjes uit zichzelf opgegeten: hoera!

1 opmerking:

  1. Igor was 11 jaar geleden het kleinste kittentje uit het nest! Hij was zo klein en zo kwetsbaar. En kijk eens wat een stevige kat het is geworden!!
    Dus het komt vast wel goed met Tijgertje!

    BeantwoordenVerwijderen